TCA Peel

Wat is TCA?

TCA is een medium diepe peel. De afkorting staat voor TriChloorAzijn.

Wat doet een TCA peel?

Na een TCA peel treedt er een zichtbare afschilfering van de totale opperhuid op, dit in tegenstelling tot bovenstaande lichte peels, waar er sprake is van voor het oog onzichtbare, (microscopische) afschilfering. U vervelt dus na een TCA peel! Dit proces duurt gemiddeld een week en is redelijk ingrijpend voor de meeste mensen. In de praktijk betekent dit dat er sprake is van ‘ down time’. U kunt na een TCA peel niet uw dagelijkse werkzaamheden hervatten, maar wij raden u aan een week vrij te nemen zodat de huid kan herstellen.

Behandelindicaties?

Diepere acnelittekens, grove, onregelmatige huidstructuur, voortijdige huidveroudering, zonnebeschadiging, pigmentatieproblemen, slechte doorbloeding/huidskleur in combi met slechte huidstructuur.

Doet het pijn?

Nee, maar de behandeling wordt wel als stressvol ervaren omdat de TCA vloeistof bijt. Na neutralisatie van de TCA is de bijtende sensatie verdwenen, maar de huid is roder dan normaal en voelt warm en strak aan.
Na ongeveer een dag worden bruine vlekken zichtbaar en gaat de huid steeds strakker aanvoelen. Op dag 3 of 4 begint de huid meestal te vervellen en na gemiddeld een week is het vervellingproces beëindigd en komt de nieuwe roze huid te voorschijn.

Contra-indicaties?

In de zomer worden er geen TCA peels gegeven i.v.m de zon.
Een voorwaarde is ook dat er dagelijks een goede UV blokker wordt gebruikt tot tenminste 3 maanden na een TCA peel.

Waarom bij Nadia Cosmetica?

Wij hebben dagelijkse ervaring in de behandeling van alle mogelijke huid problemen en kunnen inschatten of een TCA peel daadwerkelijk de juiste behandelmethode voor uw huid is. Wij geven u eerlijk en objectief advies, dus wij vertellen u ook als het niet nodig mocht zijn.

Wilt u meer weten? Kom dan gerust langs in onze schoonheidssalon in Rotterdam of maak direct een afspraak.


Afspraak maken

Snel en eenvoudig uw afspraak online maken. WhatsApp kan ook: 06-26262145.

Contact

Nadia Cosmetica
Feijenoordkade 1
3071 HK Rotterdam

M: 06-26262145
E: info@nadiacosmetica.nl