Skinrejuvenation

Het bestrijden van de tekenen van het ouder worden met IPL flitslicht:

De huidveroudering
Huidveroudering is een natuurlijk proces dat al rond uw 25e jaar begint. Door leeftijd en erfelijkheid zal het collageen in uw huid verminderen. Invloeden van buitenaf zoals de zon, luchtvervuiling en roken versnellen dit proces. In de loop der jaren zal uw huid dus minder elasticiteit en stevigheid krijgen waardoor de eerste fijne lijntjes ontstaan. Ook pigmentvlekken, ouderdomsvlekken en verwijde bloedvaatjes (couperose) zijn tekenen van het huidverouderingsproces. Uiteraard is het gebruik van goede werkzame crèmes altijd een must. Het verzorgen en voeden van de huid met extra producten speciaal voor de ogen en lippen en/of hals en decolleté is de eerste behoefte voor de huid.

De lichtflits
De lichtflits gaat een paar stapjes verder. In de bovenste huidlagen (waar de zichtbare huidveroudering zit) zal de lichtflits haar werk doen. Het gefilterde licht zal een prikkeling aan de huid geven zodat de cellen gestimuleerd worden, zich zullen herstellen en verbeteren met een zichtbaar resultaat aan de buitenkant.

De werking van de flits is afhankelijk van het doel van de behandeling:
1. Pigmentafwijkingen: sproeten, hyperpigmentatie, ouderdomsvlekken en zwangerschapsmaskers.
De lichtflits zal bij pigmentafwijkingen het kapsel om het pigment wegsmelten. In de huid zullen zich hierdoor in de eerste dagen na de behandeling donkere pimentkorreltjes gaan vormen (het lijkt op een vuil gezicht). Na zo’n 10 tot 15 dagen verdwijnen deze weer vanzelf uit de huid. Na gemiddeld 1 tot 5 behandelingen (eventueel herhaald om de drie weken) zal er een goed resultaat zichtbaar zijn. De vlek is weg of lichter geworden. De huid is tevens steviger en mooier
2. Bloedvatafwijkingen(verwijde bloedvaatjes): algehele roodheid en couperose
De lichtflits zal zorgen voor een verdikking van het bloedvatwand hierdoor worden de verwijde bloedvaatjes vernauwt of verdicht waardoor ze niet of minder zichtbaar zijn in de huid. Na gemiddeld 1 tot 5 behandelingen (eventueel herhaald om de drie weken) zal een goed resultaat zichtbaar zijn. De huid is tevens steviger en mooier.
3. Collageenafwijkingen: kleine rimpeltjes en lijntjes en algehele verslapping van de huid.
De lichtflits zal de celdeling / huidvernieuwing stimuleren en nieuw collageen aan maken waardoor de huid weer een frisse jonge uitstraling zal krijgen. Na gemiddeld 6 behandelingen (om de 10 dagen) zal een goed resultaat zichtbaar zijn.

Voordelen:

  • Pijnloos
  • Geen neveneffecten
  • Snelle behandeling
  • Snel resultaat
  • Betaalbaar

Voor Wie
Iedereen met een blank huidtype (fototype 1 t/m 3) die preventief en of de gevolgen van huidveroudering tegen wil gaan. Bij bepaalde contra- indicaties behandelen wij niet. Onze specialiste zal u hierover informeren.
De behandeling:
Uw gezicht wordt gereinigd zodat alle make-up e.d. verwijderd is. Daarna wordt er een dikke laag verkoelende gel op de behandelplek aangebracht. Het prisma wordt zonder druk op uw huid gezet en de flits wordt gegeven. Tijdens het flitsen worden uw ogen beschermd tegen het felle licht. De flits bij pigment en couperose behandelingen geeft een gevoel van een warm prikje. Bij de behandeling van rimpeltjes voelt u niet meer dan een lichte warme prikkeling. De huid wordt na de behandeling verzorgd met een sunblock.

Voor en na een behandeling
– In een gratis consult zullen wij de IPL methode en de mogelijkheden voor uw huid persoonlijk met u bespreken. Ook zullen er aanvullende gegevens worden gevraagd m.b.t. medicijngebruik of ziekte.
– Mocht u gedurende de behandelperiode tijdelijk bepaalde medicijnen (b.v. antibiotica) slikken dan moet u ons daarvan op de hoogte stellen!
– Drie weken voor en na een behandeling niet in de zon. Uw huid is meer lichtgevoelig en heeft daarom een bescherming nodig. Na een behandeling van rimpeltjes, lijntjes en algehele verslapping volstaat een goede dagcrème met UV filters (6-8). Tijdens een behandeling van pigment en couperose factor > spf 20. In de zon altijd een sunblock (spf 30) gebruiken, ook als preventie na de behandelingen.
– Tijdelijk kan er roodheid, een zwelling, hyper- of hypo- pigmentatie optreden. Dit verdwijnt na verloop van tijd weer vanzelf.
– In de eerste dagen na een pigmentbehandeling ontstaan er pigmentkorreltjes in de huid, alsof het gezicht vuil is. In een lichte vorm kunnen er ook na een couperosebehandeling pigmentkorreltjes ontstaan. De korreltjes verdwijnen na 10-15 dagen vanzelf.
– De behandeling kan, indien nodig, herhaald worden.

Jammer genoeg kunnen we de huidveroudering niet stopzetten. De gevolgen van de huidveroudering (rimpeltjes, pigment en couperose) zijn wel te behandelen. U kunt met deze lichtflitsmethode de huid (lijntjes en rimpeltjes) wel altijd (preventief) blijven behandelen. Na een behandelkuur tegen rimpeltjes kunt u, bijvoorbeeld eens in de drie maanden de behandeling herhalen, zodat het collageen in de huid gestimuleerd blijft. Meer gevorderde huidveroudering, als bijvoorbeeld de diepe rimpeltjes, zullen met deze methode wel wat vervagen maar nooit helemaal weggaan. Uiteraard kunt u met vragen altijd bij ons terecht.


Afspraak maken

Snel en eenvoudig uw afspraak online maken. WhatsApp kan ook: 06-26262145.

Contact

Nadia Cosmetica
Feijenoordkade 1
3071 HK Rotterdam

M: 06-26262145
E: info@nadiacosmetica.nl