Littekens

littekens-150x150Littekens worden gevormd na diepe beschadiging van de huid. Wanneer alleen de opperhuid wordt beschadigd, bijvoorbeeld bij oppervlakkige schaafwonden, zullen geen littekens optreden.

Wanneer ook de lederhuid bij het letsel betrokken is zal de huid zich herstellen met achterlating van een litteken. Het littekenweefsel bestaat uit collageen (bindweefsel).

Het type litteken dat na een verwonding van de huid is afhankelijk van:

 1. Het type verwonding of huidaandoening.
  Wanneer een huidafwijking chirurgisch wordt verwijderd en vervolgens wordt gehecht, zal een heel ander type wond ontstaan dan wanneer er niet wordt gehecht en de wond vanzelf dicht moet groeien. Littekens van chirurgische ingrepen zijn weer heel anders dan die ontstaan na bijvoorbeeld acne.
 2. De plaats op de huid.
  De huid van de borst is bijvoorbeeld berucht voor het maken van dikke (hypertrofische) littekens.
 3. De genetische aanleg voor het maken van bepaalde littekens.
  Sommige mensen hebben aanleg voor het maken van hypertrofische littekens. Soms is deze aanleg erfelijk. Littekenvorming is ook rasgebonden: Afrikanen hebben vaak een sterke neiging tot het maken van hypertrofische littekens.

Wij kunnen niet alle littekens behandelen en we bieden ook geen garantie. Veel littekens zijn goed te behandelen. Als u wilt weten wat wij voor u kunnen doen, kunt u het beste contact met ons opnemen.

Bijna iedereen heeft wel ergens op het lichaam een litteken. Littekens kunnen een negatief effect hebben op het zelfvertrouwen. Bestaande littekens kunnen behandeld worden, waardoor het litteken minder zichtbaar wordt.

Wij kunnen niet alle littekens behandelen en we bieden ook geen garantie. Veel littekens zijn goed te behandelen. Als u wilt weten wat wij voor u kunnen doen, kunt u het beste contact met ons opnemen.

Een effectieve behandeling is de microdermabrasie behandeling.

Microdermabrasie

Microdermabrasie is dé manier om uw huid een stralend fris en jeugdig uiterlijk te geven; niet voor niets is het een van de populairste behandelingen onder filmsterren en modellen in binnen- en buitenland!

Lees verder >>

Microdermabrasie is ideaal bij:

 • Huidveroudering
 • Pigmentvlekken
 • Fijne rimpeltjes en lijntjes
 • Egaliseren van littekens na een operatie
 • Slecht doorbloedde huid en rokershuid
 • Grove poriën
 • Acné littekens
 • Gerstekorrels en meeëters
 • Een ruwe, droge of schilferige huid
 • Recent gevormde striae

Hoe werkt het?

Met behulp van een gecontroleerde stroom fijne kristallen wordt de bovenste ‘dode’ laag van uw huid verwijderd. Een oppervlakte peeling dus. De nieuwe ‘levende’ huid die daaronder tevoorschijn komt is zacht, glad en gezond en beter in staat om voedingsstoffen op te nemen. Door de behandeling wordt ook de onderliggende huid gestimuleerd. Als gevolg hiervan gaat deze nieuw collageen aanmaken, waardoor de huid dikker en steviger word en er direct beter uitziet.

Reiniging, peeling, dieptereiniging , microdermabrasie en masker 60min € 77,00
Reiniging, peeling, uitgebreide dieptereiniging, microdermabrasie en masker 75min € 82,00
Reiniging, peeling, dieptereiniging , microdermabrasie en masker 90min € 92,00

 


Afspraak maken

Snel en eenvoudig uw afspraak online maken. WhatsApp kan ook: 06-26262145.

Contact

Nadia Cosmetica
Feijenoordkade 1
3071 HK Rotterdam

M: 06-26262145
E: info@nadiacosmetica.nl