Littekens

Littekens worden gevormd na diepe beschadiging van de huid. Wanneer alleen de opperhuid wordt beschadigd, bijvoorbeeld bij oppervlakkige schaafwonden, zullen geen littekens optreden.

Wanneer ook de lederhuid bij het letsel betrokken is zal de huid zich herstellen met achterlating van een litteken. Het littekenweefsel bestaat uit collageen (bindweefsel).

littekens

Het type litteken dat na een verwonding van de huid is afhankelijk van:

  1. Het type verwonding of huidaandoening.
    Wanneer een huidafwijking chirurgisch wordt verwijderd en vervolgens wordt gehecht, zal een heel ander type wond ontstaan dan wanneer er niet wordt gehecht en de wond vanzelf dicht moet groeien. Littekens van chirurgische ingrepen zijn weer heel anders dan die ontstaan na bijvoorbeeld acne.
  2. De plaats op de huid.
    De huid van de borst is bijvoorbeeld berucht voor het maken van dikke (hypertrofische) littekens.
  3. De genetische aanleg voor het maken van bepaalde littekens.
    Sommige mensen hebben aanleg voor het maken van hypertrofische littekens. Soms is deze aanleg erfelijk. Littekenvorming is ook rasgebonden: Afrikanen hebben vaak een sterke neiging tot het maken van hypertrofische littekens.

Wij kunnen niet alle littekens behandelen en we bieden ook geen garantie. Veel littekens zijn goed te behandelen. Als u wilt weten wat wij voor u kunnen doen, kunt u het beste contact met ons opnemen.

 


Afspraak maken

Snel en eenvoudig uw afspraak online maken. WhatsApp kan ook: 06-26262145.

Contact

Nadia Cosmetica
Feijenoordkade 1
3071 HK Rotterdam

M: 06-26262145
E: info@nadiacosmetica.nl