Cosmelan®

Veroudering van de huid, veroorzaakt door systematische blootstelling aan de zon, vlekken in het gezicht door overmatige pigmentatie en, in het algemeen, door melanine veroorzaakte onvolkomenheden, vormen tegenwoordig een steeds groter probleem. “Donkere vlekken”, vooral op handen en gezicht, zijn een van de grootste esthetische problemen van de hedendaagse mens.

Het verwijderen van de onesthetische huidvlekken en herstel van de zachtheid van de huid, waardoor de glans terugkeert, is alleen mogelijk met een behandeling die direct effect heeft op het onderhuidse vormingsproces van het pigment (melanine).

Amelan – de basis van het masker – beïnvloedt het melanogenesisproces. Amelan heeft een direct effect op het onderhuidse vormingsproces van het pigment (melanine) en is gebaseerd op de remming van tyrosinase (een basisenzym in het melaninenvormingsproces.

Een aantal van de belangrijkste ingrediënten kojiczuur, fytinezuur, ascorbinezuur, arbutine, titaniumdioxide en retinylpalmitaat blokkeren het enzym.

Wat gebeurt er tijdens de Cosmelan-behandeling?

Het Cosmelan-masker wordt opgebracht. Na 6 tot 12 uur verwijdert de cliënt thuis zelf het masker door met een koud washandje met voorzichtige, draaiende bewegingen het gezicht schoon te deppen.

Nadat het masker is verwijderd, is het gezicht meestal rood en kan het jeukerig aanvoelen.
Gedurende 2 dagen wordt een voedende vochtinbrengende crème gebruikt (Hydra-vital factor K)

Na 2 dagen gaat de cliënt voor controle terug naar de kliniek en krijgt dan de Cosmelan 2 thuisverzorgingscrème. (Dit is een minder sterke versie van het Cosmelan 1 masker)

Iedere keer nadat Cosmelan 2 is gebruikt, moet het gezicht worden gereinigd. Cosmelan 2 dient in een dunne laag op het hele gezicht te worden aangebracht.

Breng in de eerste week de crème drie keer per dag op, vervolgens in de tweede en derde week twee keer per dag en vanaf de vierde week een keer per dag.

Bij ernstige pigmentatie of melasma is het aan te bevelen de Cosmelan 2 thuisverzorgingscrème in ieder geval een jaar te gebruiken.

Mogelijke bijwerkingen:
Eerste en tweede dag: De huid kan tijdens de eerste 2 dagen van de behandeling rood worden. Als de huid gevoelig is, kan de patiënt last hebben van jeuk.

Andere bijwerkingen:
Licht branderig gevoel en trekken van de huid:
Dit is normaal, zeker tijdens de eerste 24-48 uur na het begin van de behandeling. Om deze problemen wat te verminderen, is het aan te bevelen in voorkomende gevallen Hydra-vital factor K te gebruiken.

Rood worden van de huid:
Het rood worden na de Cosmelan behandeling is te vergelijken met het een hele dag zonder bescherming blootstellen van de huid aan de zon in de sneeuw.

Schilferen:
Schilferen kan op de tweede of derde dag bij alle huidtypen voorkomen. In dit geval is het raadzaam de Hydra-vital factor K-Crème te gebruiken en dit om de twee uur te herhalen op dagen waarop het schilferen heel erg is.

Een week na de behandeling begint de huid te verbeteren; de beste resultaten worden echter gezien tussen de 1 tot 4 weken en komen in 95% van de gevallen voor.

De pigmentatievlekken zijn aanzienlijk vermindert/verdwenen, de huid doet zijn verjongende werk en herstelt de zachtheid en glans.

Nadia Cosmetica  Skin Care Clinic combineert uiterst precies goede kwaliteit met geavanceerde klinische kennis en biedt daarmee een uitgebreide reeks effectieve behandelingen voor het gezicht en het lichaam. Melasma is een betrekkelijk veel voorkomende aandoening van hyperpigmentatie die aan de zon blootgestelde delen van de huid, en meestal het gezicht, aantast.

Melasma komt voornamelijk voor bij vrouwen en overheersend bij vrouwen met een donker uiterlijk die vaak aan intensieve ultraviolette straling worden blootgesteld.

Cosmelan®

ACHTERGROND

Cosmelan® is het resultaat van vele jaren onderzoek door Dr. Eduardo Krulig, plastisch chirurg, op het gebied van hyperpigmentatie en door melanine veroorzaakte vlekken.
De Cosmelan® depigmentatiebehandeling is een veelzijdig dynamisch proces dat aan de behoeften van de patiënt wordt aangepast.

INDICATIES
Pigmentatie

 • Melasma – gevlekt of zich over de huid verspreide donkere pigmentatie
 • Chloasma – vlekkerige bruine of donkerbruine huidverkleuring die meestal voorkomt op het gezicht van vrouwen en onder meer het gevolg kan zijn van hormonale veranderingen door zwangerschap en pilgebruik.
 • Lentigo – kleine, scherp begrensde, gepigmenteerde plekken/ouderdomsvlekken
 • Post-inflammatoire hyperpigmentatie

Huidverjonging

 • Het verbetert tekenen van snelle veroudering en beschadiging van de huid
 • Het regelt vetafscheiding vooral bij een gemengde en vette huid
 • Het verkleint de poriëngrootte en voorkomt nieuwe vlekken

Eigenschappen en voordelen

 • Het is een snelwerkend depigmentatiemiddel
 • Het kan het hele jaar door worden gebruikt
 • Het is geschikt voor alle huidtypen
 • Weldadig voor mensen met acne
 • Verjongt de huid
 • Zonnebaden is toegestaan zonder dat de vlekken terugkeren
 • Het is heel veilig

CONSULT
Voordat met de behandeling kan worden begonnen, is overleg met een therapeut nodig voor een diagnose van het pigmentatieprobleem.

Eventuele voorgaande behandelingen op de aangetaste huid moeten een week voorafgaande aan de Cosmelan®-behandeling worden gestaakt.

U krijgt advies over hoe u de behandeling thuis moet voortzetten.

BEHANDELING bij Nadia Cosmetica Skin Care Clinic:
De behandeling veroorzaakt geen enkele vorm van pijn en bestaat uit de volgende fasen:

 • Reinigen van de huid
 • Aanbrengen van een ontvettingsoplossing
 • Aanbrengen van een mosterdkleurig gezichtsmasker (Cosmelan 1).
 • De therapeut vertelt u wanneer u het gezichtsmasker mag verwijderen – normaal gesproken is dit na ongeveer 6 tot 12 uur.

Let op: u zult onze Clinic met het gezichtsmasker op verlaten. Om die reden is het verstandig te zorgen voor een geschikt vervoermiddel naar huis.

THUIS:
De Amelan®-behandeling is zeer effectief, maar het is belangrijk dat u zich zowel voor het welslagen van de behandeling als voor uw veiligheid aan het ‘thuisverzorgingsprogramma’ houdt.

 • Thuis kunt u op het door de therapeut aangegeven tijdstip het gezichtsmasker met water verwijderen.
 • Nadat u het gezichtsmasker hebt verwijderd, moet u de Hydra-vital factor K/ Anti Aging Flash Cream aanbrengen.
 • Na een paar dagen kunt u beginnen met Cosmelan 2(nazorgproduct)
 • De regelmaat en duur waarmee u Cosmelan 2 moet gebruiken, is afhankelijk van uw pigmentatie en huidtype.

WAT KUNT U VAN DE BEHANDELING VERWACHTEN
Het consult en de behandeling kunnen op dezelfde dag worden uitgevoerd. Tijdens de behandeling kunnen de volgende symptomen optreden:

DAG 1 EN 2:
ROOD WORDEN: Het rood worden na de Cosmelan®-behandeling is te vergelijken met het een hele dag zonder bescherming blootstellen van de huid aan de zon. (Diepere verkleuring bij lichtere huidtypes en minimale verkleuring bij olijfkleurige tot donkere huidtypen.) Er kan een lichte zwelling optreden en – bij een zeer gevoelige huid – kunt u ook een wat trekkerig gevoel ervaren. Binnen de eerste 24 tot 48 uur na de behandeling is het heel normaal dat uw gezicht branderig en strak aanvoelt. Om dit gevoel van ongemak te verminderen, kunt u zonodig  Hydra-vital factor K-crème/Anti aging Flash Cream gebruiken.

DAG 3 EN 4
SCHILFEREN/VERVELLING VAN DE HUID: op de derde en vierde dag zal bij alle huidtypen (en erger bij een lichtere huid) schilfering voorkomen. Het is raadzaam in een dergelijk geval de Hydra-vital factor K-crème te gebruiken en dit in ernstiger gevallen om de twee uur te herhalen. Deze crème met siliconen verbergt de “losse velletjes” en laat de huid glanzen.

VANAF DAG 5
Vanaf de vijfde dag gaat de huid er steeds gezonder en glanzender uitzien.

MAKE-UP
Vanaf de dag nadat u met de behandeling bent begonnen, kunt u make-up gebruiken.

RESULTATEN
Een week nadat u met de behandeling bent begonnen, begint de huid te verbeteren.
Drie behandelingen thuis met Amelan M heeft als resultaat dat bij donkere huidtypen de vlekken na 10 tot 14 dagen langzaam verdwijnen.

Bij een lichtere huid duurt dit meestal 10 tot 21 dagen.
Bij het merendeel van de patiënten is een verbetering te zien van 90%. Hoewel de vlekken praktisch verdwijnen, kan het soms zijn dat de plaats van de vlek nog is te zien of dat er een lichte schaduw achterblijft.

ONDERHOUD
Om te voorkomen dat de vlekken terugkomen, is het belangrijk de behandeling thuis voort te zetten, bijvoorbeeld een tot twee keer per week met Cosmelan 2 te smeren, vooral na het zonnebaden. Het is raadzaam Cosmelan 2 tot een jaar na de behandeling te blijven gebruiken.

Meer informatie over Cosmelan?

Neem contact met ons op voor meer informatie over Cosmelan.


Afspraak maken

Snel en eenvoudig uw afspraak online maken. WhatsApp kan ook: 06-26262145.

Contact

Nadia Cosmetica
Feijenoordkade 1
3071 HK Rotterdam

M: 06-26262145
E: info@nadiacosmetica.nl